PROBLEMI ZBOG MAGLE

Nastavljena potraga za nestalim avionom, očekuje se i pomoć helikoptera OSBiH

Kontakt sa avionom jučer je izgubljen na području Omarske

Potraga trajala do kasno u noć. RTRS

A. J.

11.12.2020

Јutros je nastavljena potraga za nestalim avionom rekao je Ljubiša Aramanda predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske za RTRS.

U povratku iz Velike Kladuše za Banju Luku avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara. U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako ATV saznaje, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Aramanda je istakao da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina.

- Tragaocima se pridružuju pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpske. Plan je da se ekipe podijele na četiri rejona - naveo je Aramanda.

Istakao je da će potraga će biti u grupama od 10 do 15 ljudi koji će komunicirati putem radioveze.

- Najveći problem su vremenski uslovi odnosno magla koja značajno smanjuje vidljivost. Sa dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH - rekao je Aramanda.


Podsjećamo, kontakt sa avionom jučer je izgubljen na području Omarske. Pomoć u pretrazi terena pružaju i pripadnici Civilne zaštite RS i planinari. Zbog slabe vidljivosti helikoter Helikopterskog servisa RS tokom noći je obustavio pretragu.


Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će uspjeti da ga lociraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.