NA LICU MJESTA

Gusta magla na Kozari: Policija u potrazi za nestalim avionom

Potraga se kreće u četiri rejona, a u njoj učestvuju sve raspoložive snage MUP RS, planinari, Gorska služba spasavanja i Civilna zaštita, lovci

O. Matavulj

Potraga za avionom "Pajper 28", sa dva člana posade, nastavljena je jutros na planini Kozari.

Potraga se kreće u četiri rejona, a u njoj učestvuju sve raspoložive snage MUP RS, planinari, Gorska služba spasavanja i Civilna zaštita, lovci.

Predsjlednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda, kaže da se trenutni nalazi na rejonu Lisine, ispod repetitora.

- Potragu znantno otežava gusta magla. Vidljivost je do nekih 30 metara - rekao je Aramanda.

Sa druge strane Kozare, od opštine Gradiška potragom rukovodi policija. Podeljeni u nekoliko grupa tragaju po obroncima planina, a deo potrage biće usmeren od Gornjih Podgraca prema Mrakovici, u koju će biti uključeni i pripadnico SAJ.

Kontakt sa avionom juče je izgubljen na području Omarske. U sportskom avionu bili su pilot i operater, državljani Srbije i Rumunije. Kako saznajemo oni su radili za jednu firmu iz Beograda, koja je dobila posao vakcionisanja životinja. Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banja Luku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu. Oko 14 časova je nestao sa radara.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na