DETALJI UBISTVA

Poznat identitet nastradalog, nožem mu presudio otac?

Zbog sumnje da su učestvovali u zločinu uhapšeni su njegov otac Stojan Mačkić, te njegov sestrić Radovan Batar iz Kmećana

S mjesta zločina. O. Matavulj

Piše: O. Matavulj

14.12.2020

Draženko Mačkić (41) sa Manjače ubijen je sinoć nožem u krvavom obračunu između trojice čobana u selu Gornja Lamovita kod Omarske, saznaje „Avaz“. 

Zbog sumnje da su učestvovali u zločinu uhapšeni su njegov otac Stojan Mačkić, te njegov sestrić Radovan Batar iz Kmećana. Zločin se dogodio oko 22:45 sati kod šatora u kojem su čobani spavali.


Mjesto gdje se dogodila tučnjava. O. Matavulj

Prvo je došlo do svađe, a zatim i tuče među čobanima. Tačne okolnosti ubistva se utvrđuju i prvi rezultati istrage ukazuju da je Stojan nožem ubo Draženka u stomak. U obračunu je i on sam ranjen i imao je povrede po glavi i ruci. 

Mještani pričaju da su ranije tokom dana Draženko i Radovan pili u obližnjim kafana. Do svađe je došlo nakon što su se vratili do šatora i stada ovaca koje su čuvali. Niko tačno ne zna kako se sve odigralo, a mještani pričaju da su čuli galamu. U jednom trenutku Radovan je ušao u kuću tražeći pomoć i spas.

- Ušao je u kuću, u čarapama koje su bile krvave. Sav je bio mokar i vikao je spasavajte me ganja me nožem. Zaključali smo kuću i zvali policiju, koja je vrlo brzo došla - priča jedna mještanka.

Ona kaže da je kasnije pred kuću došao i Stojan.

- Bio je sav krvav. Imao je povredu na glavi, kao i ruci. Na kraju je jaukao i dozivao pomoć. Teturao je putem i vikao: "joj, sine moj jedini" - kažu mještani, navodeći da je policija nakon uviđaja uhapsila obojicu.

Nezvanično saznajemo da su čobani na ovaj teren često dolazili i dovodili stoku na ispašu. Na livadi, na kojoj se zločin dogodio proveli su nekoliko dana i već danas su trebali da se presele na drugu njivu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.