GRANIČNA POLICIJA BIH

Uhapšeni Arapi s bh. i srbijanskim pasošima koji su krijumčarili migrante u Hrvatsku

Al-Roussan Hamzai, državljanin BiH i El-Rebaie Adam, koji ima pasoše Srbije i Jordana, uhapšeni su jutros na međuznarodnom graničnom prijelazu Kamensko

Presječena krijumčarska ruta. Ilustracija

Piše: Ad. A.

15.12.2020

Dvojica krijumčara migranata Al-Roussan Hamzai, državljanin BiH i El-Rebaie Adam, koji ima pasoše Srbije i Jordana, uhapšena su jutros na međuznarodnom graničnom prijelazu Kamensko, potvrđeno nam je iz Granične policije BiH.

Radi se o osumnjičenima koji su njima poznatim rutama prebacivali migrante preko granice sa Hrvatskom. Krijumčari su uhapšeni i nakon saslušanja će biti predati u nadležnost državnog tužioca koji će protiv njih otvoriti istragu zbog krivičnog djela krijumčarenja ljudi.

Prema informacijama iz Granične policija radi se o akciji kodnog naziva „Migrant-Vinica“ kada su osumnjičeni spriječeni u krijumčarenju devet migranata na području općine Tomislavgrad.

- Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima su izjavili da dolaze iz Iraka (1) i Egipta (8). Među krijumčarenim migrantima su i dvije maloljetne osobe. Svi su krijumčareni u vozilu Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao H.A.R., dok je vozilo Polo, također, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao A.E.R. bilo prethodnica – kažu iz Granične policije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.