SAZNAJEMO

Sanjinu Sefiću potvrđena presuda: Ide u zatvor na izdržavanje kazne od 16 i po godina

Vrhovni Sud FBiH obavijestio advokaticu koja zastupa oštećene da je presuda postala pravosnažna i izvršna, kazna smanjena za godinu

Sanjin Sefić s advokatom. Arhiva

Piše: B. C.

15.12.2020

Vrhovni sud Federacije BiH donio je odluku kojom je postala pravoznažna presuda Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Sanjin Sefić osuđen zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, saznajemo od advokatice Adele Duraković koja zastupa porodice nastradalih djevojaka.

Advokatica Duraković je danas nakon urgencije dobila odgovor iz Vrhovnog suda FBiH. 

- Dobila sam od  v. d. predsjednika Vrhovnog suda FBiH obavijest da je odluka donesena, da je presuda kojom je osuđen Sanjin Sefić postala pravosnažna i izvršna i da je predmet vraćen Kantonalnom sudu Sarajevo na postupanje da se Sefić uputi na izdržavanje kazne- kazala je za "Avaz" advokatica Adela Duraković te dodala da ne zna visinu kazne na koju je Sefić osuđen. 

Iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda u Sarajevu, saznajemo da je presuda preinačena u odluci o kazni te je Sefiću izrečena kazna zatvora u trajanju od 16 i po godina zatvora.  

Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.