PRESUDA

Amir Agić: Da je Sanjin Sefić dobio sto godina nama bi bilo isto, naše djece nema

Kazna od 16 i po godina nije mala, država je nešto pokazala, kaže Amir Agić , otac nastradale Selme

Amir Agić: Proživljavali smo agoniju. Avaz

Piše: B. C.

15.12.2020

Vrhovni sud Federacije BiH donio je odluku kojom je Sanjin Sefić osuđen na 16 i po godina za saobraćajnu nesreću u kojoj su stradale studentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Od Amira Agića, oca nastradale Selme, zatražili smo komentar na presudu  Sanjinu Sefiću kojem je smanjena kazna sa 17 i po godina na 16 i po godina zatvora. 


Proživljavali agoniju

- Zadovoljan sam, 16 i po godina, ružno je reći, ali nije malo. Da je dobio sto godina nama bi bilo isto naše djece nema. Koliko toliko država je pokazala nešto. Kantonalni sud ga je osudio na 17 i po godina, sudiji Igoru Todoroviću i njegovom Vijeću svaka čast. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu za godinu, rekli su da nešto nije kako treba, ali i kazna od 16 i po godina je najveća kazna za saobraćaj u državi. Mislim da niko nije toliko dobio. Da se vi mediji i mi nismo toliko borili svih ovih 50 mjeseci toga ne bi bilo- kazao je Agić.

Dodao je da je da su za svo to vrijeme proživljavala veliku agoniju.

Nastradale Selma i Edita. Facebook

- Sinoć je bio vrh, agonije. Muriz Memić nas je nazvao i rekao "Amire pratite li vi ovo, on će u petak izaći napolje. Zar niste upratili da on ima pritvora dva mjeseca i za to vrijeme ili mora doći do presude ili produženja pritvora". Zato sam jutros reagovao u medijima, jer su oni misli da smo se mi uspavali, ali mi to ne zaboravljamo. Nikada nećemo zaboraviti. Nismo nikada zaboravili, može proći sto godina, nama bol ostaje i one su uvijek tu. Ali eto nek je završeno da više ne razmišljamo o tome jer nam je sve to toliko teško padalao, napomenuo je Agić.


Bol porodice

Na posljednjem ročistu u Vrhovnom sudu porodice nastradalih studentica nisu smogle snage da dođu. 


- Ne može se to više podnijeti ni fizički ni psihički. Njegov se otac meni izvinjava, nakon 50 mjeseci on se izvinjava. Šta se ima imaš izvinjavati što nisi stao i pomogao im i da to završimo za pola godine. Mi moramo živjeti s tim, ali to nas sve košta. Ali šta možemo, to je naša bol i mi moramo izdržavati. Hvala medijima što se brinete, vjerujte da nije bilo toga ne bi bilo ništa, konstatirao je Amir Agić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.