POTJERA U SARAJEVU

Uhapšeni lažni policajci MUP-a Hrvatske: Pokušali prevariti vlasnika firme u Rajlovcu

Privedeni su K.D. iz Imotskog i M.D. iz Metkovića koji su kod sebe imali značku MUP-a Hrvatske

B. C.

Policija uhapsila dvojicu muškaraca

Foto: Ilustracija


Dvojica lažnih hrvatskih policajaca jučer su "pali" u Sarajevu nakon što su pokušali prevariti vlasnika jedne od firmi u Rajlovcu.

- Dana 15.12.2020. godine u 18:50 sati policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 369. KZ F BiH (lažno predstavljanje), lišili slobode lica: K.D. rođen 1991.godine iz Imotskog, R. Hrvatska i lice M.D. rođen 1982.godine iz Metkovića, R. Hrvatska. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo njih dvojica su došli u firmu čije je sjedište u Rajlovcu i bavi se uvozom i izvozom.

Predstavili su se kao policajci iz Hrvatske. Iznenađenom vlasniku ispričali su da imaju operativna saznanja da njegova vozila osim robe, prevoze i drogu. Njih dvojica kazala su da da su došli u Sarajevo, da mu pomognu, da se onemogući prevoz droge.

Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP-a Hrvatske. Vlasniku firme je to bilo sumnjivo te je pozvao MUP Kantona Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole, lažni policajci pokušali su pobjeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi grad , nakon kratke potjere uspjeli sustići i uhapsiti.

U toku je provjera je li značka MUP-a Hrvatske koju su pokazali, lažna.  

Više o temi MUP Kantona Sarajevo

MUP KANTONA SARAJEVO
Raspisana potjernica za silovateljem iz Foče
MUP KANTONA SARAJEVO
Policija kod Pakistanca pronašla marihuanu i amfetamin
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na