PRIJETIO KLIJENTIMA

U Derventi uhapšen zelenaš: Dužnika ugurao u vozilo odvezao iz grada i pretukao

Policija pretresla stan i automobil B. M. koji se dvije godine bavi davanjem novca na zajam

B. C.

16.12.2020

Pretres u Derventi. Screenshot

Pripadnici Policijske stanice Derventa na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su pretres stana i putničkih automobila koje koristi B. M. iz Dervente, a zbog osnova sumnje da je navedena osoba izvršila krivična djela zelenaštvo, protivpravno lišenje slobode i tjelesna povreda, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

 Prilikom navedenog pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.  

Za osobu inicijala B.M. postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od 2018. godine do danas, prilikom davanja novca na zajam, iskoristila teško imovinsko stanje oštećenih lica te za sebe ugovorilo i pribavilo protivpravnu imovinsku korist, navodi se u saopćenju. 

Također za  B. M. postoji osnov sumnje da je u više navrata uputio prijetnje oštećenim licima zbog vraćanja preostalog duga te da je jedno oštećeno lice uguralo u svoj putnički automobil, odvezlo na određenu lokakciju nakon čega je istom nanijelo tjelesne povrede, saopćeno je iz PU Doboj.

S obzirom da je krivično djelo zelenaštvo specifično krivično djelo koje građani rijetko ili nikako ne prijavljuju, te u slučaju da postoje građani koji su oštećeni ovom vrstom krivičnog djela, ovim putem ih pozivamo da slučaj prijave policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.