SRBIJA

Nastavljeno suđenje Malčanskom berberinu, iskaze dali psihijatri koji su posvjedočili o stanju otete djevojčice

Jovanoviću je ranije produžen pritvor za 60 dana tako da će on sigurno iza rešetaka biti do sredine januara 2021.

Ad. A. / Kurir

Dovođenje Jovanovića u sud

Foto: Kurir


Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću (48), poznatijem kao Malčanski berberin, a koji je optužen za otmicu i maltretiranje 12-godišnje djevojčice, danas su svjedočili neuropsihijatri koji su pregledali žrtvu i iznijeli njeno psihičko zdravstveno stanje.

Ovi i nalazi medicinskih vještaka koji su se već izjasnili o njenim fizičkim povredama biće od presudne važnosti za visinu kazne koja bi trebalo da bude donesena u prvom dijelu sledeće godine.

-Današnji glavni pretres je održan, ispitan je predstavnik komisije Klinike za mentalno zdravlje u Nišu koja je obavila psihijatrijsko vještačenje maloljetne oštećene. Dokazni postupak je u toku. Slijedeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar 2020. godine - saopštila je "Kuriru" Irena Gušić, portparolka Višeg suda u Nišu.

Kako „Kurir“ nezvanično saznaje danas je zatraženo da se još dokaza predoči sudu. Javnost je očekivala da se za slijedeće ročište zakaže završna riječ advokata, ali dokazni postupak će se nastaviti.

Jovanoviću je ranije produžen pritvor za 60 dana tako da će on sigurno iza rešetaka biti do sredine januara 2021., a kasnije će sud odlučivati o daljim mjerama.

Dok se na sudu raspravlja o visini njegove kazne, iznose dokazi i slično, u njegovom selu Malča nekadašnje komšije su ga već osudile na doživotnu robiju.

U glavnoj seoskoj kafani u Malči razgovarali smo s onima koji ga poznaju.

-Nema tu šta da se priča, već smo ga i zaboravili. Niko više ne priča o njemu ovde jer ako ne dobije doživotnu robiju, onda tu nešto ozbiljno nije u redu. Pa, još za one dvije djevojčice što je silovao je trebao da dobije, a sada pogotovo – rekli su „Kuriru“ u kafani.

Jovanović je 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju djevojčicu namamivši je u automobil.

Nakon deset dana maltretiranja po knjaževačkim selima, na njega su nabasali vikendaši u kući koju su došli da obiđu.

Policija je tada spasila djevojčicu, a Jovanović je nađen 5. januara u zemunici na lokalnom groblju u Malči. Krio se tu, jer su mu nestali lijekovi za epilepsiju.

NA VRH

Podijeli članak na