SUTRA PRESUDA

Završeno suđenje za ubistvo Brune Rolda

U završnim riječima optuženi su naveli da im je Rold bio drag prijatelj, kojeg nikada ne bi povrijedil

Privođenje optuženih nakon hapšenja. Avaz

Piše: O. Ma.

16.12.2020

U Okružnom sudu u Banjoj Luci završeno je suđenje Borisu Zoriću (33) i Slobodanu Krnetiću (33), optuženima za ubistvo Brune Rolda, a presuda će biti izrečena sutra.

U završnim riječima optuženi su naveli da im je Rold bio drag prijatelj, kojeg nikada ne bi povrijedili.

- Pored mog jako teškog života, ovo mi je najteže palo. Taj čovjek mi je bio najdraži! Ni u jednom momentu ga ne bih povrijedio - rekao je Zorić, a slično je ponovio i Krnetić.


Beskućnika ubili prijatelji. Avaz

Njihovi branioci Srđan Rajković i Željko Višić u završnim rječima su isticali da optužnica nije dokazana i smatraju da njihove klijente treba osloboditi.

S druge strane, tužilac Dalibor Vrećo smatra da su svi navodi optužnice dokazani, pa je sudu predložio da optužene kazni u skladu sa zakonom.

Budući da je Zorić bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti Vrećo je tražio da se njemu izrekne obavezno liječenje zavisnosti od droge i alkohola.

Rold je ubijen 25. novembra 2019. u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca u Banjoj Luci.

Direktni izvršilac ubistva Rade Drljača je nakon priznanja krivice osuđen na 15 godina zatvora. U optužnici se navodi da su Zorić i Krnetić kao saizvršioci zajedno s Drljačom tukli Rolda i prijetili mu nožem, da bi ga Drljača na kraju zaklao. Potom je upaljačem zapalio dušek na kojem je tijelo ležalo. Tijelo je u požaru ugljenisano i izgorio je dio kuće koja je vlasništvo Ivice Pezića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.