DETALJI DRAME U SARAJEVU

Razjareni napadač je policajca pribio uz zid i pokušao ga makazama ubosti u vrat

Hrabri pripadnik PU Centar je više puta upozorio napadača da baci makaze i upotrijebio je službeni pištolj da bi zaštitio vlastiti život

Policajac pucao u samoodbrani. A. Kapo

Piše: A. Aljimi

18.12.2020

Nakon drame u sarajevskoj ulici Džidžikovac kada je policajac iz PU Centar iz službenog pištolja ranio napadača u prostorijama NLB banke, istražitelji obavljaju uviđaj.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi muškarac koji je ranjen nasilno se ponašao prema službenicima banke te je psovao zbog čega je policajac pozvan na intervenciju. Prema riječima istog izvora policajac ga je po pravilima službe upozorio da prestane s takvim ponašanjem. No, on se nije na to obazirao te je nastavio vrijeđati. Kada mu je policajac navodno kazao da napusti banku on je silovito nasrnuo na njega pribivši ga uz zid. U tom momentu u ruci je prema prvim informacijama inao makaze kojima je krenuo da ubode policajca u vrat.

Kada se hrabri policajac istrgao opet je napadača nekoliko puta glasnim tonom upozorio da baci makaze, ali je on nasrnuo na njega opet, pokušavajući da ga ubode u vrat. Policajac je braneći vlastiti život iz službenom pištolja prema prvim informacijama ispalio najmanje jedan hitac ranivši nasilnika.

On je odveden u bolnicu na saniranje povrede.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je za "Avaz" da su uposlenici banke oko 15 sati pozvali policiju jer su imali problema s muškarcem.

- Jedno lice s kojim su službenici banke imali problema je policijskog službenika koji je došao na intervenciju napalo oštrim predmetom i tom prilikom je policijski službenik u cilju da odbije protupravan napad od sebe upotrijebio službeno oružje nanijevši povrede ovom licu. Pozvana je ekipa Hitne medicinke pomoći i prevezla ga na ukazivanje ljekarske pomoći. Utoku je vršenje uviđaja. Više informacija bit će kasnije, kazao je Hadžiabdić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.