DETALJI DRAME U SARAJEVU

Otkrivamo identitet muškarca kojeg je ranio policajac u banci jer ga je napao makazama

Muhamed Selimović kojeg je pripadnik PU Centar upucao iz službenog pištolja nalazi se na operaciji

Drama u poslovnici banke. A. Kapo

Piše: Ad. Aljimi

18.12.2020

Muškarac koji je danas u poslijepodnevnim satima napao policajca makazama u poslovnici NLB banke je Muhamed Selimović iz Sarajeva, i on se trenutno nalazi na operaciji gdje hirurzi saniraju povrede nastale od posljedica ranjavanja koje mu je nanio pripadnik MUP-a KS prilikom intervencije, potvrđeno je „Avazu“ od više izvora koji su bliski istrazi. 


Policija na licu mjesta. A. Kapo

Podsjećamo da je tokom drame koja se danas dogodila u ulici Džidžikovac policajac koji je pozvan na intervenciju od službenika banke prema dosadašnjim rezultatima istrage bio primoran upotrijebiti službeni pištolj štiteći vlastiti život.

Ranije su prema nalogu dežurnog tužioca istragu o ovom slučaju preuzeli istražitelji Federalne uprave policije.

Kako smo ranije objavili drama je započela nasilničkim ponašanjem ranjenog Selimovića prema službenicima banke zbog čega je pozvana policija.


Drama u Sarajevu. A. Kapo

Policajac je prema preliminarnim rezultatima istrage po pravilima službe upozorio napadača da prestane s takvim ponašanjem. No, on se nije na to obazirao te je nastavio vrijeđati. Kada mu je policajac navodno kazao da napusti banku on je silovito nasrnuo na njega pribivši ga uz zid. U tom momentu u ruci je prema prvim informacijama imao makaze kojima je krenuo da ubode policajca u vrat.

Kada se policajac istrgao, opet je napadača nekoliko puta glasnim tonom upozorio da baci makaze, ali je on ponovo nasrnuo na njega, pokušavajući da ga ubode u vrat. Policajac je braneći vlastiti život iz službenog pištolja prema prvim informacijama ispalio najmanje jedan hitac ranivši nasilnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.