TROMA ADMINISTRACIJA

Potvrđena optužnica protiv mrtvog čovjeka

Na službenoj stranici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona 18. decembra ove godine objavljeno je da je 11. decembra potvrđena optužnica protiv Armina Abdulahija, zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari

Optužnica potvrđena nakon smrti optuženog. Avaz

Piše: Ad. A.

23.12.2020

Na službenoj stranici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona 18. decembra ove godine objavljeno je da je 11. decembra potvrđena optužnica protiv Armina Avdulahija, iz Maglaja, zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Ova vijest i nebi izazvala veliku pažnju da Avdulahi na žalost dan ranije nije pronađen mrtav u ćeliji KPZ Zenica, jer se objesio o čaršaf.

Naime, Avdulahi je prije nego što će dići ruku na sebe 9. decembra uhapšen na području Žepča jer se nije na vrijeme vratio u zatvor nakon jednomjesečnog dopusta.



Vijest objavljena šest dana nakon Avdulahijeve dženaze. Screeshot

U detaljima optužnice koja je potvrđena protiv rahmetli Avdulahija Tužilaštvo ZDK je navelo da je ranije bio osuđivan više puta zbog oružja, droge, krađa, krivotvorenja isprava i nasilničkog ponašanja. Posljednja optužnica koja je potvrđena nakon njegove njegove smrti odnosi se na krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, prema navodima optužnice tokom noći 31. oktobra na 1.novembar ove godine, Avdulahi je došao do kuće vlasništvo Z. S., koja se nalazi u mjestu Komšići u općini Žepče, u čijem prizemlju se nalazi njegova automehaničarska radnja.  

Optuženi je po dolasku zahtijevao od majstora da mu odmah popravi kvar na njegovom Audiju A4. Kada mu Z. S. u zahtijevanom roku nije otklonio kvar na vozilu uzeo je čekić i razbio zadnje vjetrobransko staklo na njegovom Audiju A3 koji je tu bio parkiran.  

Nakon toga je također čekićem razbio prednje i zadnje vjetrobransko staklo na Audiju A4, čiji je vlasnik N. E., koji je tu bio radi popravke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.