NAKON HAPŠENJA ELEZA

Vulin: U obračunu sa mafijom prvo će pasti najveći mafijaši

Njegovim hapšenjem građani Srbije, ali i građani BiH mogu da budu mirniji, kaže Vulin

A. Ka. / Srna

Aleksandar Vulin

Foto: Agencije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopćio je da je hapšenje Darka Eleza, jednog od najzloglasnijih kriminalaca, dokaz da u Srbiji nema zaštićenih i da niko nije iznad zakona i države. 

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio rat organizovanom kriminalu i mafiji, i on se ovako vodi. Hapšenje jednog od najzloglasnijih kriminalaca čije žrtve su građani i Srbije i Republike Srpske dokaz je da će u obračunu sa mafijom prvi pasti najveći mafijaši - poručio je Vulin.

On je naveo da su jučer pripadnici MUP-a Srbije postupajući po nalogu Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, uhapsili Eleza i priveli ga nadležnom sudu na dalje postupanje. Kako je istakao Vulin, ovaj osumnjičeni je višestruki povratnik u izvršenju najtežih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je naveo da je Elez 2011. godine Viši sud u Beogradu, po optužnici Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, osudio na devet godina zatvora zbog ukupno pet krivičnih djela među kojima su i iznuda i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge.

Crna hronika
U Beogradu uhapšen Darko Elez

On je organizovao kriminalnu grupu od još pet lica koja je tokom 2009. godine iz Crne Gore prokrijumčarila 44 kilograma skanka, radi preprodaje na ilegalnom tržištu.

- Za ovo lice se vezuju ubistva, šverc droge, reket. Njegovim hapšenjem građani Srbije, ali i građani BiH mogu da budu mirniji - kaže Vulin.

On je istakao da se rat protiv mafije vodi "uvijek i svuda".

- Predsednik Vučić je objavio rat mafiji. Ko ga nije ozbiljno shvatio napravio je veliku grešku - poručio je Vulin.

Više o temi Aleksandar Vulin

NA VRH

Podijeli članak na