MEĐUNARODNI LANAC

Iračaninu izrečena mjera protjerivanja zbog krijumčarenja migranata

Osoba je smještena pod nadzor u Imigracioni centar gdje će se nastaviti dalje aktivnosti na udaljenju osobe sa teritorije Bosne i Hercegovine

N. Aj. / Fena

Sprečavanja ilegalnih migracija

Foto: Ilustracija


U nastavku kontinuiranih aktivnosti u cilju sprečavanja ilegalnih migracija danas je Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH na području Ilidže locirala osobu incijala A. B., državljanina Iraka, koji se dovodi u vezu sa međunarodnim lancem krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti. 

Toj osobi je u skladu sa zakonom izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u periodu od dvije godine, te je smještena pod nadzor u Imigracioni centar gdje će se nastaviti dalje aktivnosti na udaljenju osobe sa teritorije Bosne i Hercegovine. 

- Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima pojačane kontrole i kretanja stranaca, te preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz ove službe.

NA VRH

Podijeli članak na