ZATRAŽEN PRITVOR

Tužilaštvo BiH objavilo imena narkodilera uhapšenih u akciji "Jug"

Refik Hasanović predvodio grupu koja je prenosila skank iz Albanije u BiH

Pripadnici SIPA-e uhapsili narkodilere. Ilustracija

B. C.

23.12.2020

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kiminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno osam osumnjičenih uhapšenih u akciji pripadnika SIPA-e kodnog naziva "Jug". 

Pritvor je zatražen za Refika Hasanovića (50) iz Sarajeva,  Mirzu Hodžića (32) iz Doboja, Muhameda Mudrova (34) iz Doboja te  Enesa Kantića (38), Almira Ahmića (35), Alena Dugalića (31) iz Tešnja, kao i za Adnana Dizdarevića (39) iz Zenice i Nedima Bukvića (34) iz Doboja.

Njihovo hapšenje rezultat je višemjesečne temeljne istrage koju je provodilo Tužilaštvo BiH u saradnji sa SIPA-om, a navedene osobe su pod istragom zbog krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama.

U okviru istrage utvrđeno je da je tokom 2020. godine prvoosumnjičeni organizovao grupu ljudi na području BiH, a kojoj su kao pripadnici pristupili i ostali osumnjičeni, a koja je organizovana radi neovlaštenog međunarodnog prenosa i prodaje opojnih droga “Kanabis-Skank“ i „Spid“ sa područja Albanije na područje BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.