AKCIJA INPACT

Đugum, Šljivić i Voljevica ostaju u pritvoru, ostali na slobodi

Uhapšeni u akciji FUP-a izvedenoj prije mjesec na području Mostara

M.Sm.

S privođenja Đuguma u prostorije FUP-a u Mostaru

Foto: Arhiv "Avaza"


Rješenjem Općinskog suda Mostar produžen je pritvor za još dva mjeseca trojici od osmorice uhapšenih u akciji „Inpact“, koju su prije mjesec izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Tako u pritvoru ostaju Sado Đugum (42), Adnan Šljivić (33) i Miran Voljevica (41).

S druge strane odbijen je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona o produžavanju pritvora za Alena Falu (29), Rijada Dumpora (50), Vedrana Drljevića (45), Đenana Demirovića (38) i Edhema Memića (48).

Za njih pet prijedlog je odbijen, jer su prestali važiti razlozi postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Podsjetimo, nakon akcije, iz FUP-a su naveli da se članovi ove grupe sumnjiče da su se u martu ove godine 2020. godine planski udružili u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke „Audi A6“ i novčani iznos od 3.400 maraka.

- Nakon toga su se usmjerili na naprijed spomenutog poduzetnika, te od njega na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo BMW čija je vrijednost oko 30.000 maraka i novac u iznosu od 2.000 maraka-kazali su iz FUP-a.

NA VRH

Podijeli članak na