SLUČAJ U BANJA LUCI

Neovlašteno pristupio Facebook stranici udruženja

S. D. uklonio dotadašnjeg administratora stranice i postavio novi Facebook profil za administratora, čime je došlo do poremećaja funkcionisanja i obrade podataka

Policija podnijela izvještaj. Arhiv

A. Ka.

27.12.2020

Protiv S. D. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog sumnje da je neovlašteno pristupio Facebook stranici jednog udruženja iz Banja Luke, te onemogućio administratoru da njome upravlja. 

S. D. se sumnjiči da je u septembru neovlašteno pristupio Facebook stranici udruženja iz Banja Luke, stavio je u stanje da nije javno vidljiva administratorima, te tako onemogućio upravljanje stranicom, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Potom je, kako se navodi, uklonio dotadašnjeg administratora stranice i postavio novi Facebook profil za administratora, čime je došlo do poremećaja funkcionisanja i obrade podataka.


Pripadnici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su izvješaj protiv S. D. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštenog pristupa zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.