TRAGEDIJA

Poginuo Vladimir Vujasinović, humanitarac i instruktor ronjenja

Vujasinović je stradao, kako nezvanično saznajemo, kada se okliznuo i pao sa stijene visoke 15-ak metara

Piše: O. Matavulj

28.12.2020

Nastradali Vujasinović. Facebook

Vladimir Miko Vujasinoć, spasilac, humanitarac i instruktor ronjenja kluba "Gnjurac" iz Laktaša, poginuo je u padu sa stijene u kanjonu rijeke Crvcke u Živinicama kod Kneževa. 

Vujasinović je stradao, kako nezvanično saznajemo, kada se okliznuo i pao sa stijene visoke 15-ak metara. U padu je zadobio teške povrede. Njegove kolege, uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinica MUP RS učinili su sve kako bi pokušali da mu spasu život, ali nažalost Vujasinović je podlegao.

Vujasinović je poznat kao veliki humanitarac i čovjek koji je učestvovao u akcijama spasavanja brojnih života u okolini Banje Luke i šire. Godinama je bio pripadnik SAJ, radio kao zamjenik komandira banjalučke Jedinice za podršku i bio aktivni pripadnik MUP-a RS. Osnivač je Ronilačkog kluba "Gnjurac" u kojem je radio kao instruktor ronjenja.


Tužnim porukama na društvenim mrežama od Vujasinovića se opraštaju njegovi prijatelji, poznanici, te članovi kluba:

- Posljednji pozdrav prijatelju, drugu, bratu i osnivaču našeg kluba, Vladimiru Vujasinoviću. Hvala ti za sve što si napravio za nas, ostat ćeš u najljepšem sjećanju. Vidimo se na boljem mjestu. Ovaj dan posvećujemo tebi i ronit ćemo opet, sigurno. Tvoji članovi - napisali su iz RK "Gnjurac".

Ronilački klub "Panteri" iz Bijeljine kratko je napisao:

- Posljednji pozdrav velikom čovjeku i roniocu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.