LICA S POTJERNICA

Policija osim Gazvana, Goluba i Hatića traži i Nadi, Majči i Sanči

Na potragama ubica, otmičar, revolveraš i ženska banda odgovorna za niz krađa u Kantonu Sarajevo

Gazvan i Golub: Policija traga za njima. Arhiva

Piše: A. Aljimi

28.12.2020

Sarajevska policija intenzivno traga za nekoliko osoba koje su počinile krivična djela od ubistva, izazivanja opće opasnosti, otmica, pa do krađa. 

Naime, jedan od njih je i Ghanomeh Gazvan koji je 15. decembra brutalno maltretirao bivšu partnericu iz ljubomore na Igmanu skinuvši je golu na cičoj zimi gdje ju je tukao i tjerao da šmrče spid. Za njim je raspisana potjernica i prikupljaju se operativna saznanja o mjestu na kojem se krije. 

Patrole imaju podatke

Kako saznajemo svim policijskim patrolama su dostavljeni njegovi podaci i lični opis te se intenzivno traga za njim i njegovim vozilom Opel Vektra. Sarajevska policija od 15 . decembra traga i za Jasminom Hatićem koji se sumnjiči da je u pucnjavi u centru Sarajeva ranio Almera Inajetovića, Mirzu Bašića i jednu djevojku. 

Nakon ovog oružanog incidenta javnost je bila jako uznemirena, jer je do upotrebe oružja došlo u najfrekventnijem dijelu Sarajeva, a krvavim scenama svjedočilo je mnoštvo građana. 

Banda kradljivica

Jedno od najpoznatijih lica s potjernica ove godine je Saša Golub (43) kojeg policija traži zbog sumnje da je 29. juna u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića zvanog Džiba.  

Golub: Našao se i na Interpolovoj potjernici. Arhiva

Likvidacija se dogodila u bašti restorana ”Paper Moon” na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Hrustić sa saučesnicom. Arhiva

Na policijskim potjernicama našla se i ženska banda kradljivica. Tako se traga za tri Beograđanke Nadom Ibraimović zvanom Nadi (24), Majom Redžepi zvanom Majči (22) i Sanelom Hrustić zvanom Sanči (23). On se sumnjičen za niz krađa koje su počinile na području Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.