POTRESNO SVEDOČENJE

Mlada Banjalučanka Slađana: Branislav je zapalio moju majku koja ga je htjela napustiti zbog maltretiranja

Vikala je: ”Ugasi me, molim te”. Kad sam ugasila vatru, bila je mirna govoreći: ”Samo da si ti dobro, pa nek ja umrem, ispričala je u sudnici Slađana

O. Matavulj

Mjesto gdje je zločinac zapalio nesretnu ženu

Foto: Arhiva


Suđenje Branislavu Stanivukoviću (43), optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Milice Marinković (33) obilježilo je potresno svjedočenje žrtvine kćerke Slađane (19) koja je svjedočila monstruoznom zločinu, gledajući majku kako gori.

Željela ga ostaviti

- Viknuo je: ”Sad je dosta. Ti ćeš mene ostaviti?”, a zatim je izašao iz auta i majku polio benzinom iz plastične flaše i zapalio. Gorjela je od pojasa nagore. Vikala je: ”Ugasi me, molim te”. Kad sam ugasila vatru, bila je mirna govoreći: ”Samo da si ti dobro, pa nek ja umrem” - ispričala je Slađana.

Ona kaže kaže da je optuženi sjeo u auto i pobjegao čim je zapalio njenu majku, dok je ona gasila požar. Pomogla joj je žena, koja je naišla putem sa maloljetnom kćerkom, takođeći svjedočeći brutalnom zločinu.

- Gornji dio tijela joj je potpuno izgorio. Samo noge nisu gorjele. Imala je dugu kosu, koja je na potiljku potpuno izgorjela, a na strani je visio deo kose i rep. Gasila sam je jaknom i pomogla mi je žena koja je naišla -rekla je Slađana.

Ispričala je da je Branislav 11 godina maltretirao njenu majku, te je psihički i fizički zlostavljao. Bio je ljubomoran, stalno su se svađali i sukobljavali. S njima je živjela samo tri godine, koje pamti samo po ružnome, a ostatak vremena je boravila kod staraoca. Prisjetila se da je Milica željela da ostavi Branislava, što on nije dozvoljavao. Svojevremeno je pobjegla u Austriju kod majke, ali se vratila.

  • Stanivuković: Bio patološki ljubomoran

    Stanivuković: Bio patološki ljubomoran

    Foto: Arhiva


- Rekla mi je da ju je Branislav zvao i prijetio da će ubiti mene i zapaliti kuću. Zato mu se vratila, a on je kuću zapalio 2012. godine - rekla je Slađana.

Kritičnog dana, rano ujutro, majka joj je javila da se ponovo posvađala s Branislavom. Rekla je da je bježala od nevjenčanog supruga i da je cijelu noć provela vani, jer su se svađali i on je prijetio da će zapaliti kuću i Miličine stvari. Slađana kaže da je odmah nazvala Branislava, u namjeri da smiri situaciju, a on joj je tokom razgovora rekao da "sve gori", te da će mu ona oprostiti za ono što je uradio. Slađana mu je rekla da odmah dođe po nju na posao, što je on i učinio. Kad su došli pred kuću u Mrčevcima kod Laktaša ispred je vidjela policiju i majku.

Kažu da su policajci razgovarali s Branislavom i rekli mu da se udalji odatle, što je on i učinio. Međutim, vratio se čim su policajci otišli. Njih dvije su pješke krenule prema firmi u kojoj radi njena majka, a Branislav je autom polako išao iza njih.

Česte svađe

- Mama je bila bosa, u radnim klompama i kecelji, a ispod je imala potkošulju, jer je cijelu noć provela vani. Išao je polako za nama i govorio majci da je voli. Ona je odgovarala: ”Šta hoćeš više od nas”. U jednom trenutku nas je prestigao. Izašao iz auta, noseći flašu. Majka je bežala, a on je išao za njom i polivao je benzinom. Trčala sam za njima i vidjela sam kad je pružio ruku i zapalio je - rekla je Slađana.

  • Polio je benzinom

    Polio je benzinom

    Foto: Arhiva


Zločin se dogodio 20. jula u Aleksandrovcu kod Laktaša, a Milica je podlegla opekotinama 3. avgusta ove godine u UKC Republike Srpske. Policija je Stanivukovića uhapsila u jednoj roštiljnici u kojoj je sjeo i naručio pivo, a potom vlasnici rekao da je "zapalio ženu", što ona nije mogla da povjeruje sve dok policija nije došla po njega.

Više o temi Branislav Stanivuković

NAKON HORORA U LAKTAŠIMA
Određen pritvor nasilniku koji je zapalio suprugu
NA VRH

Podijeli članak na