ŠTA SE KRIJE IZA NESTANKA

Indira Klempić zatražila azil u Francuskoj, policija tvrdi da je potraga još aktivna

Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj, piše u mailu

A. Aljimi

Klempić: Nepoznata sudbina

Foto: MUP KS


Sarajevska policija istražuje nestanak 19-godišnje Indire Klempić, a o svemu su obaviješteni tri mjeseca nakon što je djevojka otišla od kuće.

Naime, 23. decembra Policijskoj upravi Novi Grad njena majka Sanela Jahić prijavila je nestanak te je priložila njenu fotografiju i detaljan opis.

Navodi djevojke

Javnost se jako zainteresirala za ovaj slučaj, pogotovo zbog toga što je slučaj prijavljen nakon dužeg vremenskog perioda, a dodatno se zakompliciralo nakon što je našoj redakciji došao e-mail u kojem osoba koja je poslala elektronsku poštu kaže:

- Pozdrav. Poštovani, ja sam Indira Klempić i želim da vas zamolim da demantujete navode moje majke da sam nestala prije tri mjeseca. Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj. Obratila sam se PU Novi Grad i rekli su mi da moram kontaktirati ambasadu ,sto sam i učinila. Iz ambasade su rekli da se prvo obratim portalima – stoji u mailu.

Uz mail je stigla fotografija pasoša i lične karte na ime Indira Klempić.

  • U mailu priložene fotografije dokumenata

    U mailu priložene fotografije dokumenata

    Foto: Avaz


Tragom inforamacije pitali smo MUP KS da li je o ovom slučaju otvorena istraga.

- Aktivna je potraga i dalje. Dakle, traži se djevojka čiji je nestanak prijavljen – potvrdili su iz Uprave sarajevske policije.

Detaljan opis

Kako nezvanično saznajemo policija istražuje da li se iza ovog slučaja krije neko ozbiljno krivično djelo poput trgovine ljudima.

Podsjećamo da se Klemšić udaljila iz mjesta stanovanja u ulici u ulici Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo u septembur ove godine.

Prema opisu sa zvanične stranice MUP-a KS visoka je 170 centimetara, smeđih očiju, mršavije tjelesne građe i urednih zuba. Lice joj je okruglo, kosa crna, a čelo visoko. Prema izjavi majke, prilikom odlaska Indira je bila odjevena u bijelu tuniku do koljena, crne helanke i crne patike.

Iz policije napominju da je u slučaju bilo kakvih korisnih saznanja koja bi mogla pomoći u pronalasku nestale osobe, potrebno obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona : 033 474 000, 033 451 211, 033 246 198, Operativni centar Uprave policije MUP-a KS na broj 122 ili najbližu policijsku stanicu

NA VRH

Podijeli članak na