KRIMINAL

Osuđenik poslao pismo iz KPZ-a Zenica: Ja sam dobio 12 godina, a moj saučesnik je na slobodi

Zeničanin Armin Mahmić je osuđen jer je pretukao i opljačkao muškarca koji je sedam dana nakon napada podlegao povredama

B. Cerić

Privođenje Armina Mahmića

Foto: Arhiva


Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se pismom iz KPZ-a Zenica osuđenik Armin Mahmić, koji izdržava kaznu zatvora od 12 godina zbog teškog razbojništva. Muškarac kojeg je 13. maja prošle godine u Zenici pretukao i ukrao mu 1.000 KM sedam dana poslije napada podlegao je u bolnici.

Listing poziva

Mahmić u svom pismu ne krije ogorčenje sudskim procesom koji je održan u Kantonalnom sudu Zenica, jer je, kako kaže, on osuđen, a njegov saučesnik A. K. se izvukao. 

Napisao je da ga niko od svjedoka nije ni spomenuo osim A. K., koji je kazao da nije bio na licu mjesta i da je pretpostavio da je Mahmić otišao da opljačka čovjeka.  

- Rekao sam na Sudu da smo bili 10 do 15 metara od čovjeka i da ga je on udario jednom, gdje je pao i ja sam ga zaustavio da ga više ne tuče. Listing poziva je bio u moju korist, jer je on tvrdio da nismo bili u kontaktu. Meni nije jasno kako je on oslobođen, a zajedno je sa mnom bio u djelu, zajedno smo sve uradili, a on je oslobođen svega i ostao je svjedok. Tvrdim da me on u sve uvalio - piše Mahmić, nadajući se da će Vrhovni sud FBiH uvažiti njegovu žalbu.

  • Faksimil Mahmićevog pisma

    Faksimil Mahmićevog pisma

    Foto: Avaz


Policija je nakon napada 13. maja prošle godine utvrdila da se Mahmić oko 23 sata, nakon što je Z. M. napustio ugostiteljski objekt u alkoholiziranom stanju, uputio za njim, stigao ga u ulici pored Doma zdravlja, zadao mu nekoliko udaraca pesnicom u glavu, nakon čega je oštećeni pao na tlo. Žrtva je prilikom pada udarila glavom o beton, a Mahmić mu je zadao još nekoliko udaraca, nakon što mu je ukrao novac.  

Pratio žrtvu

rmin Mahmić se nalazio u istom kafiću gdje je bio i preminuli Z. M. Uočio je da ima novca, čekao da izađe iz objekta, a potom ga pratio do pogodne lokacije da ga napadne. Tom prilikom mu je ukrao 200 eura, 226 švicarskih franaka te neutvrđen iznos novca u markama, ukupno oko 1.000 KM. 

NA VRH

Podijeli članak na