ISTRAGE

Galić: Uz agregat, provest će se vještačenja dimnjaka i šporeta iz vikendice u Posušju

Nakon što je jučer u Mostaru urađena obdukcija, podsjetio je na to da su na analizu u Sarajevo poslani uzorci krvi i urina

Galić: Po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

3.1.2021

Milan Galić, šef policije Zapadnohercegovačkog kantona danas je u Posušju potvrdio da istraga u vezi nezapamćene tragedije u Tribistovu još nije okončana.

Nakon što je jučer u Mostaru urađena obdukcija, podsjetio je na to da su na analizu u Sarajevo poslani uzorci krvi i urina.


Plinovi iz agregata

Galić je naveo da će biti provedena toksikološka i hemijska vještačenja, ali i mašinska te protupožarna.


Budući da je uzrok smrti osmero mladih Posušaka gušenje, koje je najvjerovatnije nastupilo usljed ispušnih plinova iz agregata koji se nalazio u ostavi uz prostoriju gdje su nađeni mladići i djevojke, neophodno je uraditi vještačenje tog uređaja.


Međutim, Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja šporeta na drva i dimnjaka.
Utvrditi kako je došlo do gušenja

- U vikendici je, a što je utvrđeno tokom uviđaja, bio i šporet u kojem je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, odnosno, da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti - kazao nam je Galić danas u Posušju uoči sahrane Mireli Rezo i Stjepanu Jukiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.