MUP RS SAOPĆIO

Policija u ugostiteljskom objektu u Prijedoru zatekla 150 osoba

Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

N. Ajnadžić / Fena

Kontrola ugostiteljskih objekata

Foto: Ilustracija


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u prva tri dana januara kontrolama ugostiteljskih objekata u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentiralo tri krivična djela "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Gradska inspekcija Prijedor je 1. januara oko 20.45 sati prilikom kontrole ugostiteljskog objekta zatekla 150 osoba, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o kaznenom djelu "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

- Također, 1. januara su policijski službenici Policijske uprave Doboj u Tesliću u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 67 gostiju, dok su 2. januara u drugom ugostiteljskom objektu zatekli i legitimisali 114 osoba. Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama - saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na