NAPAD U BIHAĆU

Novi detalji: Policija traga za nožem kojim su migranti pokušali ubiti Hazima Majetića

Bračni par i još jedna osoba u pritvoru na isptivanju

Napad se desio sinoć. Ilustracija

Piše: N. Ajnadžić

4.1.2021

Još jedan slučaj kada migranti ugrožavaju sigurnost bh. građana desio se sinoć u Bihaću kada su tri osobe marokanskog porijekla, dva muškarca i jedna djevojka, napali i nanijeli teške povrede Hazimu Majetiću.

Svo troje su u prostrijama MUP-a USK na ispitivanju, a terete se za krivično djelo ubistvo u pokušaju. 

Od sinoć do danas, u javnosti su se pojavila mnoga špekuliranja šta je prethodilo napadu. Navodno su migranti policiji rekli da je Majetić seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu, tačnije suprugu jednog od migranata.


U kojem smjeru ide istraga

Kljajić: Činjenica je da se desilo krivično djelo pokušaj ubistva, sve ostalo su špekulacije. Arhiv

- Ono što je činjenica jeste da se desilo krivično djelo pokušaj ubistva. Sve ostalo su samo nagađanja i špekulacija. U ovoj fazi se istražuje krivično djelo pokušaj ubistva i u tom pravcu je usmjerena istraga - kazao nam je ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić.

Dodao je da, i ako je bilo krivičnog djela nasilja nad migrantima, da se to mora prijaviti policiji, a ne da on uzme stvar u svoje ruke i da se tako obračunavaju.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić kazao nam je da će privedeni biti zadržani 24 sata, nakon čega će biti predati Tužilaštvu koje će odlučiti o daljim mjerama.

- To će tražiti od suda. Još se radi na terenu, mora se pronaći nož, odnosno predmet kojim je izvršeno krivično djelo. Još ga nemamo, prerano je još govoriti išta - ističe Šiljdedić.

Strane priče

Šiljdedić: Čovjek je imao povrede opasne po život. Arhiv

Dodao je da neće niti može potvrditi ili demantirati informacije koje su se pojavile u javnosti.

- Majetić će dati svoju stranu priče, mislim da su doktoru dozvolili da mu se priđe. Migranti već duže vrijeme borave u tim kućama, a čini se i Majetić. Ipak, prerano je govoriti šta je tu sve bilo. Činjenica je da počinjeno krivično djelo ubistvo u pokušaju i da je jedan od ovih koji su privedeni osumnjičen za to. Šta je prethodilo tome, to će se u sudskom postupku dokazivati. Čovjek je imao povrede opasne po život - kazao je Šiljdedić.

Hazim Majetić je 2010. godine uhapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu. Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.