DOBIO DOŽIVOTNU ROBIJU

Suze majke nakon presude Malčanskom berberinu: Moja kćerka je čekala ovaj dan, da on dobije ono što je zaslužio

Njegova presuda je minimalna za ono što je ona doživjela i sa čim će da se bori do kraja života, kazala je Aleksandra

N. Ajnadžić / Telegraf.rs

5.1.2021

Majka djevojčice: Nadala sam se ovakvoj presudi. Telegraf.rs / Avaz

Odmah nakon izricanja presude doživotne kazne zatvora Malčanskom berberinu, pravog imena Ninoslavu Jovanoviću, za zločin koji je počinio prema maloljetnoj djevojčici iz okoline Niša, oglasila se i njena majka Aleksandra, piše Telegraf.rs.

Sa suzama u očima ona je stala pred kamere i mikrofone, ispred sudnice gdje je tačno u 11 sati pročitana presuda za otmicu djevojčice koja se dogodila krajem 2019. godine i zlostavljanje koje je potom uslijedilo.

- Presretni smo, danas smo završili jedan dio, ne jedan dio, bukvalno sve. Napokon smo olakšali svoju dušu, olakšano je i mojoj kćerki i svoj djeci, da spriječimo još neko zlostavljanje djeteta. Hvala sudu, hvala svima, hvala policiji koji su bili sa nama... - kazala je Aleksandra K.



Bilo je straha

Rekla je da se nadala ovakvom ishodu.

- Ali strah je bio, da li će biti donesena ta odluka, nisam bila sigurna. Naravno da mi je lakše, napokon da bude presuda. Sretno ću saopćiti vijesti kćerki, jer je ona čekala ovaj dan, da on dobije ono što je zaslužio - kazala je majka.

Na pitanje o stanju djevojčice kratko je odgovorila:

- Ne može nikad biti dobro. Ja kažem njegova presuda je minimalna za ono što je ona doživjela i sa čim će da se bori do kraja života - kazala je Aleksandra.

Kukavički čin

Prokomentirala je to što Jovanović nije prisustvovao izricanju presude kazavši da to predstavlja kukavički čin.

- Trebalo je da bude tu, jer je on to sve uradio, ali njegova odluka. Samo je pokazao da nije čovjek. Trebalo je da bude tu, da čuje svoju kaznu - kazala je majka djevojčice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.