JEZIVO

Zločinačkom paru 20 godina zatvora: Robert i Emina ubrizgali starcu zrak u venu i čupali mu zlatne zube iz proteze

Nakon što su ga ubili ukrali mu vozilo, pištolj, nakit i protezu sa zlatnim zubima

Bačić i Hali: Produžen im pritvor. Avaz

Piše: A. Aljimi

5.1.2021

Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravosnažnu presudu kojom je stavljena tačka na monstruozni zločin koji su 17. novembra 2017. godine počinili Robert Bačić, moler iz Šibenika i Emina Hal, medicinska sestra iz Bijeljine, kada su otrovali tabletama Fazliju Hrustića, a potom mu špricom u venu ubrizgali zrak. Njima je istom presudom produžen pritvor do pozivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Kako nam je potvrdio Muhidin Kapo, Bačićev advokat njegov klijent je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora, dok je Emina Hal dobila sedam godina.


Ukinuta presuda

Bačić je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu za ubistvo osuđen na 16 i pol godina zatvora dok je Hal dobila sedam godina. Ova presuda je ukinuta te je o svemu odlučio Vrhovni sud.

Naime, prema navodima optužnice Bačić i Hal su namjeravali opljačkati Hrustića u njegovoj kući na Ilidži. Terete se da su 17. novembra 2017. godine u stanu u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, Sarajevo, u kojem su bili podstanari u namjeri da ga opljačkaju, kada su ga ubili od njega prisvoje pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima.

Oni su osmislili plan da u večernjim satima pozovu Hrustića u stan koji iznajmljuju, prethodno nabavivši tablete „leponex“ od 100 miligrama, nakon čega je Robert izmrvio nekoliko tableta, te je iste sasuo u staklenu bocu, crnog vina.


Tablete u vino

Kada je Hrustić stigao u stan u kojem borave, Robert mu je nasuo čašu vina s mješavinom tableta, od koje je, nakon što je popio, Hrustić izgubio svijest.

Baćić mu je potom zadao više udaraca šakama u lice, a zatim uzeo jednu medicinsku špricu s iglom, te mu zrak ubrizgao u venu desne podlaktice i tako izazvao srčani udar.

Posle su ga odnijeli u stan i pobjegli da bi se stekao utisak da spava. Na koncu su ga opljačkali, između ostalog su mu uzeli protezu sa zlatnim zubima, izašli i zaključali stan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.