DIVLJAČKI POHOD U VISOKOM

Sejdići pretukli pacijenta dok je ležao na hirurškom krevetu u Hitnoj

Mirsad, Hamdo i Ermin Sejdić pred ljekarima pretukli A. M. u ordinaciji i nasrnuli na policajce Š. M. i Dž. S.

Hitna pomoć u Visokom: Demolirana ordinacija. Ilustracija

Piše: A. Aljimi

6.1.2021

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona okončalo je istragu protiv Mirsada Mike, Hamde i Ermina Sejdića iz Visokog te je protiv njih podignuta optužnica koju je nadležni sud potvrdio.  

Napravili haos

Naime, 15. oktobra prošle godine u Visokom oko 18.20 sati Sejdići su u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Visoko napravili haos i demolirali prostorije napavši A. M. i policijsku patrolu koja je došla na intervenciju.

Prema navodima optužnice, A. M. je dovezen u Hitnu radi pružanja medicinske pomoći, a Sejdići su ga napali pred visočkim policajcima Š. M. i Dž. S.

Njih trojica su upala u prostorije te su vidjeli A. M. koji se nalazi u ordinaciji na hirurškom stolu, gdje su mu ljekari sanirali povrede. Prišli su povrijeđenom muškarcu koji je ležao na stolu te ga počeli udarati šakama u lica i tijelo na očigled šokiranih ljekara i medicinskih sestara.

Nesretni A. M. je od siline udaraca pao na tlo, gdje su ga Sejdići nastavili šutirati dok se on bezuspješno pokušao braniti.

Sejdići su u rušilačkom pohodu rušili i lomili inventar, a prevrnuli su i hirurški sto čak i pred policajcima Š. M. i Dž. S. koji su, prema patrolnom nalogu, došli da smire situaciju.

Pripadnici PS Visoko pokušali su razdvojiti Sejdiće od A. M., a oni su i njih napali. Mirsad Sejdić je u tom metežu šakom udario policajca Š. M. u stomak.


Tražili pojačanje

I pored svega, policajci su uspjeli razdvojiti Sejdiće i istjerati ih iz ordinacije te su od šefa smjene zatražili pojačanje. U međuvremenu je ispred Hitne došla veća grupa Roma te su im se Sejdići priključili.

Mirsad Sejdić je u grupi nastavio upućivati prijetnje i psovke policajcima i krenuo je ponovo da udari Š. M. Policajac se uspio odbraniti pomoću gumene policijske palice.

Ubrzo je stiglo pojačanje koje je grupu rastjeralo, a Sejdići su uhapšeni.


Povrede rebara i glave

Sejdići su A. M. nanijeli lakše tjelesne povrede u vidu nagnječenja glave s krvnim podlivom u predjelu desne jagodice i nagnječenja desne strane stražnjice. Policajac Š. M. je, također, zadobio lakše tjelesne povrede u vidu nagnječenja lijevog rebarnog luka i lijeve slabine i nagnječenja desne šake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.