OPTUŽNICA ZBOG OBIJESTI

Brutalno pretukli mladića jer ih je pretekao autom u saobraćaju: Ja se nikome ne sklanjam

Adnan i Vedin Islamović, te Raif Avdagić pratili u Passatu Seat Ibizu u kojoj su se nalazili mladić i djevojka, nakon čega su ga brutalno napali

Mladić pretučen bez razloga. Ilustracija

Piše: A. Aljimi

7.1.2021

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Adnana i Vedina Islamovića, te Raifa Avdagića iz Kaknja zbog filmskog napada na dvoje mladih koje su presreli na putu prema vikendici i iz obijesti pretukli mladića, saznaje "Avaz".

Pratili ih Passatom

Naime, prema navodima iz optužnice 26. septembra prošle godine u noćnim satima u kakanjskom mjestu Bajrak kretali su se Passatom lokalnom cestom Kakanj-Ponijeri. Autom je upravljao Adnan Islamović, unutra su bili i Vedin te Raif Avdagić Raif.

U jednom momentu su na dionici Beganova voda uočili Seat Ibizu, kojom je upravljao S. A., a s njim je bila H. A.

Islamovići i Avdagić su bili bijesni što ih je Seat pretekao. Nastavili su voziti iza mladića i djevojke upalivši duga svjetla. Povremeno su blicali i svirali približavajući se zadnjem dijelu Seata.

Kada su došli do mjesta Ponijeri u blizini vikendice koja je vlasništvo oca S.A., on je zaustavio vozilo da vidi u čemu je problem.

Po izlasku iz vozila Adnan Islamović se unio u lice S.A. govoreći mu: „Ja se nikome ne sklanjam“.


Šutirali ga dok se nije onesvijestio

Potom su iz Passata izašli i Vedin i Raif. Adnan je udario šakom u glavu S. A., a on je u pokušaju da ga spriječi da ga dalje udara obuhvatio svojim rukama oko ramena. Adnan ga je oborio na zemlju i nastavio ga je udarati nogama po glavi. Pridružili su mu se i Vedin i Raif te su ga skupa tukli dok nije izgubio svijest.

Djevojka H.A. vidjevši šta rade od straha i uznemirenosti počela je vrištati i krenula prema njima da ih spriječi u daljem iživljavanju nad S. A. Jedan od napadača ju je odgurao nakon čega su pobjegli.

S. A. je ostao da leži na zemlji krvareći od zadobijenih povreda i pričajući nepovezano. Njemu su napadači nanijeli lakše tjelesne povrede u vidu nagnječenje lica sa krvnim podlivom ispod oba oka, nagnječenje lijevog kuka, oguljotine kože lijevog koljena i prelom gornjih sjekutića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.