DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA

Šta je prethodilo pokušaju ubistva ispred Zavoda Hum: "Jesam ti rekao da ću ti uzeti mobitel, ako mi ne doneseš pare"

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Silvio G. priznao da je nožem nanio povrede Adisu S.

Zavod Hum. Arhiv

Piše: A. Kapo

8.1.2021

Adis S. (25) iz Sarajeva zadobio je teške povrede, nakon ga je sinoć u 19:40 sati ispred Zavoda Hum u Novom Sarajevu nožem izbo Silvio G. (19), koji je iste noći u 21:20 sati uhapšen, saznaje „Avaz“. Privedeni su i njegovi prijatelji Luka Č. (20) i Aldin Č. (19), koji se također sumnjiče za pokušaj ubistva. 

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Silvio G. priznao da je nožem nanio povrede Adisu S. Tokom saslušanja on je istražiteljima ispričao da poznaje žrtvu, jer je s njim i ranije imao problema. Silvio G. tvrdi da mu je jedne prilike oteo mobitel.

Prema njegovim riječima, kritične noći izašao je iz Zavoda Hum, gdje zajedno boravi sa Lukom Č. i Aldinom Č. kako bi preuzeli picu, koju su prethodno naručili. U tom trenutku je naišao Adis S. koji mu se obratio s riječima „koliko je sati, dobar ti mobitel“.

Omar Mehmedbašić. Avaz

Silvio G. je nadalje ispričao da mu je Adis poručio „jesam ti rekao da ću ti uzeti mobitel, ako mi ne doneseš pare“, nakon čega ga je krenuo udarati pesnicama po tijelu. Prema vlastitom kazivanju, Silvio G. je izvukao čakiju iz džepa te izbo Adisa S. Interesantno je da je rekao da ne zna koliko ga je puta izbo, kao ni u koji dio tijela.

Gotovo istovremeno, Lula Č. i Aldin Č. tukli su Adisa S.

Omar Mehmedbašić, branioc Silvia G., potvrdio je za „Avaz“ da je njegov klijent izjavio da se radi o samoodbrani.

- On se tereti za krivično djelo pokušaj ubistva – kratak je bio Mehmedbašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.