SAZNAJEMO

Misterija potresa Njemačku: Je li ubijena žena s velikom tetovažom s motivima cvijeća iz BiH?

Prema navodima iz zamolnice, radi se o ženi koja je stara 35 do 50 godina. Vitke je građe, visoka je 166 centimetara i teška 63 kilograma, a na nozi ima tetovažu u obliku cvijeća

Nesretna žena pronađena mrtva u Kajzerslauternu. Njemačka policija

Piše: A. Aljimi

10.1.2021

Velika misterija potresa Njemačku nakon pronalaska tijela žene za koju se sumnja da je iz Bosne i Hercegovine ili iz neke druge istočnoevropske zemlje. 

Operativni podaci

Tamošnja policija pronašla je tijelo nepoznate žene u jednom od kvartova Kajzerslauterna. Prema navodima policije Savezne Republike Njemačke, tijelo je pronađeno 14. decembra prošle godine oko 20.45 sati.

Naime, tim istražitelja raspolaže sa šturim informacijama, a u prvom izvještaju napisali su da je žena istočnoevropskog porijekla, a pojedini operativni podaci govore da postoji mogućnost da se radi o ženi s prostora Bosne i Hercegovine.

Zbog ovog slučaja formiran je Specijalni istražni tim koji je uspostavljen u Kajzerslauternu u upravi kriminalističke policije radi rješavanja slučaja. Nedugo nakon pronalaska tijela utvrđeno je da se radi o ubistvu, a motiv je za sada nepoznat.

Njemački istražitelji potražili su pomoć Federalne uprave policije, kojoj su ustupljeni podaci i fotografije žrtve.


Detalji zamolnice

Prema navodima iz zamolnice, radi se o ženi koja je stara 35 do 50 godina. Vitke je građe, visoka je 166 centimetara i teška 63 kilograma. Njena veličina cipela je 37, ima smeđe oči i tamno smeđu kovrčavu kosu koja je duga do ramena. Kao posebno obilježje navedeno je da ima tetovažu na desnoj potkoljenici u obliku cvijeća i probušene uši, lijevo uho probušeno četiri puta, a desno jednom.

Odjeća koju je u momentu ubistva nosila žena. Njemačka policija

U trenutku pronalaska na mjestu zločina misteriozna žena je nosila bijelu zimsku jaknu, crvenu trenirku marke „Puma“. Dukserica ima bijelu traku. Crna košulja je dugih rukava i crne ženske čizme s vezicama preko gležnja.

Apel policije

Mole se svi koji imaju informacije o ovoj osobi da ih dostave najbližoj policijskoj stanici ili putem telefona 122 ili Operativnom dežurstvu Federalne uprave policije 033/261 300.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.