TVRDNJE NENADA ĐORĐEVIĆA

Snaha zaovi ukrala identitet: Ko je na Interpolovoj potjernici, Sandra Kahrić ili Jagoda Aleksić?

Dokumenta su od moje supruge uzeli njeni roditelji Aziz i Kata Kahrić s kojima imamo probleme. Pod identitetom moje žene krije se njena snaha Jagoda Aleksić

A. Aljimi
  • Potjernica koju je izdao Interpol

    Potjernica koju je izdao Interpol

    Foto: Avaz


Nakon što je Francuska raspisala crvenu Interpolovu potjernicu za državljankom BiH Sandrom Kahrić (38) iz Bosanske Gradiške, zbog krađa, prevare, provala u stanove i pokušaj teške krađe u skladište te zbog zapostavljanja djece, našoj redakciji se javio Nenad Đorđević, njen suprug koji tvrdi da je Sandrin identitet navodno ukraden. 

Prodaje automobile

Đorđević kako je kazao živi u Parizu i bavi se prodajom automobila.

- Dokumenta su od moje supruge uzeli njeni roditelji Aziz i Kata Kahrić s kojima imamo probleme. Pod identitetom moje žene krije se njena snaha Jagoda Aleksić, a što Aziz i Kata omogućili. Mi smo slučaj prijavili policiji i Ambasadi BiH u Francuskoj. Moja supruga sada ne može nigdje putovati, jer ne može izvaditi dokumente koje koristi Jagoda – pojasnio je Đorđević.

On je naveo da njegova porodica ima velike probleme zbog potjernice koja je izdata.

Šestero djece

- Imamo šestero djece. Moja supruga nije nikakve krađe počinila. Ovo su sve njeni roditelji uradili. Ta snaha je kriminalac – tvrdi Đorđević.

Inače, Đorđević kaže da su svi podaci koji se nalaze na interpolovoj crvenoj potjernici tačni, ali da se iza njih krive potpuno druga osoba.

Naime, Francuska policija obratila se Interpolu koji je raspisao potjernicu za Sandrom Kahrić koja je rođena u Bosanskoj Gradišci 13. septembra 1982. godine, te da govori bosanski i francuski jezik.

Ugrožavanje djeteta

Nju Francuska potražuje za više krivičnih djela počinjenih u toj državi. Tako je navedeno da se traži zbog krađe počinjene prevarom, provaljivanjem, te još jedan pokušaj provale. 

NA VRH

Podijeli članak na