"AVAZ" OTKRIVA

Turčin Caner pripremio sačekušu zeničkim devizerima: Ramiz i Arslan donijeli 110.000 KM

Sve raspoložive policijske snage tragaju za Caner (Fuat) Taylanom koji se sumnjiči za današnje dvostruko ubistvo

Dino Pašalić
 • Turčin Caner Taylan koji je u bjekstvu

  Turčin Caner Taylan koji je u bjekstvu

  Foto: MUP ZDK


Sve raspoložive policijske snage još su na nogama i tragaju za Caner (Fuat) Taylanom, državljaninom Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici, koji se sumnjiči za današnje dvostruko ubistvo u naselju Nova Zenica.

 • Ubijeni Arslan Mujić

  Ubijeni Arslan Mujić

  Foto: Avaz


Podsjetimo, on je najprije ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

U međuvremenu, poznati su i detalji ovog zločina. Naime, kako saznaje "Avaz", Caner (Fuat) Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, također, devizer, da mu zamijeni 55.000 eura.

 • Kombi u vlasništvu osumnjičenog za ubistvo

  Kombi u vlasništvu osumnjičenog za ubistvo

  Foto: Avaz


- Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor - priča nam prijatelj stradalih.

Suočeni sa klasičnom sačekušom, najprije je otpor pružio Odobašić, koji je ubijen na licu mjesta, a potom, tvrdi naš izvor, bačen u grmlje.

 • S lica mjesta: Dvostruko ubistvo

  S lica mjesta: Dvostruko ubistvo

  Foto: Avaz


- Potom su ubili Arslana. Veliki šok. Radimo 30 godina zajedno, jedemo isti hljeb. Niko još ne može vjerovati šta se dogodilo - kaže naš sagovornik.

Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu.

 • Policija na nogama

  Policija na nogama

  Foto: Avaz


Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.

Inače, ovo nije prvi put da su zenički devizeri napadnuti. Naime, ubijeni Odobašić prije nekoliko godina napadnut je dok je išao kući.  Napadnut je u Travničkoj ulici, na stepenicama kod škole. Tada je, također, pretučen i oteta mu je određena količina novca.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na