UHAPŠEN U BANJOJ LUCI

Sud BiH: Ubica iz Novog Sada pristao na skraćeno izručenje Srbiji

Stefanu Stefanoviću, kojeg Beograd traži zbog ubistva navijača Vojvodine, određen ekstradicioni pritvor

Piše: O. Matavulj

14.1.2021

Stefan Stefanović. MUP RS

Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Stefanu Stefanoviću (29) iz Srbije, koji je uhapšen u Banjoj Luci po potjernici Interpola Beograd zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića u Novom Sadu 2017. godine. Stefanović je uhvaćen u policijskoj akciji "Logan".

U Sudu BiH navode da se tokom ročišta Stefanović izjasnio da u pojednostavljenom postupku želi biti izručen u Srbiju.

- Po rješenju suda ekstradicioni pritvor može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke suda, a najduže šest mjeseci, odnosno do 11. jula - navode u Sudu BiH.

Pojašnjavaju da pravosuđe Srbije Stefanović potražuje u cilju izvršenja pravosnažne presude od godinu i osam mjeseci zatvora nezakonito posjedovanje oružja u sticaju sa krivičnom djelom ugrožavanje sigurnosti.


Zaplijenjeno i 10.000 KM. MUP RS

- Takođe potražuje se u cilju kriivčnog gonjenja za teško ubistvo i nezakonito nošenje oružja - ističu u Uredu za odnose s javnošću Suda BiH.

Stefanović se tri godine nalazio u bjekstvu i u odsustvu je osuđen na 15 godina zatvora. Lociran je i uhapšen u Banjoj Luci, gdje se krio pomoću lažnog identiteta na ime Nikola Radišić. U stanu koji je koristio policija je pronašla 30 grama kokaina, 60 grama marihuane i 10.500 maraka, kao i lažne dokumente Srbije i Švajcarske. Zbog sumnje da su mu pružali podršku uhapšeni su Slobodan Stanković, vojnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić. U nastavku akcije policija je došla do saznanja da je Stanković koristio iznamljeni stan za skrivanje droge. U pretresu tog stana otkriveno je još 355 grama marihuane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.