TEŠKA NESREĆA

Skijaša na Kozari pregazio ratrak: Mladić u stabilnom stanju nakon operativnog zahvata

Aleksandar K. zadobio povredu noge i krvnih sudova i smješten je u Kliničkom centru RS

Noćno skijanje: Pao pod zadnje valjke ratraka. Agencije

Piše: O. Matavulj

14.1.2021

Aleksandar K. (27) iz Banja Luke teško je povrijeđen na skijalištu na Kozari kada je nesrećnim slučajem pao pod zadnje valjke ratraka, mašine koja se koristi za održavanje skijaške staze.

Kako saznajemo Aleksandar je u utorak bio na noćnom skijanju sa dvojicom prijatelja, a nesreća se dogodila oko 22 sata kada ski lift i staza prestali sa radom.


Ostali na dnu staze

- Oni su ostali na dnu staze kada je žičara prestala s radom. Krenuli su pješke da se penju i kada su uočili ratrak na stazi, zamolili su vozača da ih preveze do vrha - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su se trojica mladića potom popela na ratrak i dok su se vozili došlo je do pucanja plastične ograde na mašini uz koju su sjedili.

- Dva mladića su pala s ratraka. Jedan je prošao bez povreda, dok je A. K. pao pod zadnje valjke ratraka koji su prešli preko njega - kaže izvor iz policije.

Mladić je zadobio teške i po život opasne povrede i hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjoj Luci.

U PU Prijedor navode da je nesreća prijavljena u sredu oko 10.30 časova.

- Utvrđeno je da se A.K. popeo na ratrak, kako bi se prevezao do vrha staze. Potom je pao i usljed kretanja mašine je teško povređen - rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.


Zadržan na daljem liječenju

Sa svime je upoznato Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.

U UKC Republike Srpske navode da je Aleksandar K. hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijent je zadobio povredu noge i krvnih sudova noge i operativno je zbrinut. Za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno i ostaje na daljem praćenju i liječenju - rekao je dežurni ljekar dr Bojan Tomanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.