NAKON TRAGEDIJE

Klanjana dženaza Ramizu Odobašiću kojeg je ubio Turčin Caner

Turčin Caner (Fuat) Taylan brutalno ubio Ramiza Odobašića i njegovog prijatelja Arslana Mujića

Piše: D. Pašalić

15.1.2021

Rodbina i prijatelji oprostili se od ubijenog Odobašića. Avaz

Zenica je još u šoku nakon nezapamćenog slučaja koji se dogodio prekjučer, kada je Caner (Fuat) Taylanom, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici, ubio dvojicu Zeničana Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Nakon džuma-namaza, danas je u džematu Brist klanjana dženaza ubijenom Odobašiću, a kojoj je prisustvovao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. Niko od prisutnih nije smogao previše snage da govori o ovom nezapamćenom zločinu. Svi oni imali su isključivo riječi hvale o rahmetli Odobašiću.

Upravo je ef. Dizdarević i klanjao dženazu, a obraćajući se prisutnima pohvalio je brzu reakciju policije i drugih državnih organa, te iskazao zahvalnost svima onima koji su doprinijeli privođenju pravdi osumnjičenog za ovaj teški zločin.

-Došao sam danas da budem u ovom džematu, da podjelimo zajedničku bol zbog činjenice da su dva naša brata, dva čestita insana, na zvjerski i mučan način skončali svoje ovodunjalučke živote - poručio je ef. Dizdarević.

Inače, nakon ikindija-namaza bit će klanjana dženaza i Mujiću u selu Jasika kod Babina.

Podsjetimo, Turčin Taylan ubio je Odobašića i Mujića u klasičnoj sačekuši. Naime, ubijeni Zeničani 30 godina se bave zamjenom deviza na ulazu u zeničku policiju. Kobnoga dana došli su na poziv Turčina da mu zamijene oko 111.000 KM, kako bi zaradili nešto novca, ne sluteći šta ih čeka.

Nakon dvostrukog ubistva, Turčin je bio u bjekstvu, međutim, jučer je uhapšen na području Srednjobosanskog kantona, nakon čega je sproveden u prostorije MUP-a ZDK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.