KANTONALNI SUD ZENICA

Određen pritvor Alminu Koliću koji je u krvavom pohodu nožem ubio amidžu Redžiba

Tužilac je preložio određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, kao i zbog osnovanog straha da će sakriti tragove važne za krivični postupak ili ponoviti krivično djelo

Strašna porodična tragedija. Avaz

Piše: A. Aljimi

15.1.2021

Kantonalni sud u Zenici po projedlogu tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona odredilo je jednomjesečni pritvor Alminu Koliću koji je 10. januara nožem brutalno ubio svog amidžu Redžiba u Planinarskom domu Čolan.

Tužilac je preložio određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, kao i zbog osnovanog straha da će sakriti tragove važne za krivični postupak ili ponoviti krivično djelo.

Inače, Kolić je oko 18.30 sati nakon višemjesečnih prijetnji koje mu je upućivao, potegao mesarski nož kojim je ispasapio amidžu dok je ovaj ulazio u vozilo. Naime, on je ranije zapalio planinarski dom koji je Redžib obnovio, a kobnog dana je prijetio da će to ponovo učiniti. Redžib ga je udario, a Almin je da bi mu se osvetio uzao nož i zario mu ga u prsa nanijevši mu strahovte povrede od kojih je iskrvario na licu mjesta.

Osumnjičeni je nakon toga pobjegao i slao prijeteće poruke Kenanu, sinu ubijenog Redžiba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.