SARAJEVO

Ubistvo Jasmina Berovića: Za Marokancem raspisana i međunarodna potjernica

Potjernica raspisana za migrantom Hananijem Benazijem, koji je još u bijegu

B. Cerić
  • Hanani Benazi i ostali migranti

    Hanani Benazi i ostali migranti

    Foto: Facebook


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je, nakon lokalne potrage, raspisalo međunarodnu potjernicu za Marokancem Hananijem Benazijem (25), za kojeg se sumnja da je treći migrant koji je učestvovao u ubistvu Sarajlije Jasmina Berovića 17. novembra prošle godine.

Intenzivan rad

- Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i dalje intenzivno rade na pronalasku Hananija Benazija. Za njim je sada raspisana i međunarodna potjernica - kazao je za „Avaz“ Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Pravosudni organi u Bosni i Hercegovini još čekaju izručenje dvojice Marokanaca uhapšenih u Srbiji i na Kosovu, a koji se, također, sumnjiče za ubistvo Berovića. 

Iz Ministarstva pravde BiH potvrđeno je ranije da su potpisali dodatnu dokumentaciju za izručenje migranta uhapšenog na Kosovu jer su oni tražili dopunu.

  • Nastradali Jasmin Berović

    Nastradali Jasmin Berović

    Foto: Facebook


Također nam je rečeno da iz Srbije još nije odgovoreno na zahtjev BiH o izručenju Marokanca S. E. D. (31), koji je uhapšen u hostelu u Beogradu.

Izboden nožem

Jasmin Berović ubijen je 17. novembra jer je branio brata i njegovu imovinu. Krvavi napad se dogodio oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes. 

Migranti su pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića koji nije želio da ih usluži zbog policijskog sata. 

U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, koji je podlegao povredama nanesenim nožem. Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija. 

NA VRH

Podijeli članak na