SRBIJA

Advokat Mike Aleksića odustao od odbrane klijenta, među žrtvama i kćerka njegovog prijatelja

To je nespojivo po našem Kodeksu o etici advokata - kaže Jolović

Advokat Mike Aleksića odustao od odbrane klijenta. Ilustracija

Piše: L. M. / Nova.rs

19.1.2021

Advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koga je nekoliko djevojaka, među kojima je i glumica Milena Radulović, optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Kako Jolović kaže za Nova.rs, stvar je lične prirode, odnosno nije znao ko su oštećene djevojke, sve dok nije došao na saslušanje.

- Znate kako, ja nisam znao ko su oštećena lica, dok nisam došao na saslušanje. Tamo sam saznao ko su pomenute djevojke i, između ostalog, saznao sam da je jedna od njih kćerka mog ličnog prijatelja i poslovnog saradnika. To je nespojivo po našem Kodeksu o etici advokata - kaže Jolović za Nova.rs.

On ističe i da bi krajem nedjelje trebalo da bude saslušanje pomenutih djevojaka.


Milena Radulović i Mika Aleksić. Ilustracija

Podsjetimo, osumnjičeni se tereti u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih djela Silovanja iz člana 178 Krivičnog zakona i 7 krivičnih djela Nedozvoljene polne radnje na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Aleksić je na jučerašnjem saslušanju negirao krivicu i njemu je određen pritvor.

Aleksića je prijavilo više djevojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovijesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.