NA LICU MJESTA

"Avaz" u sudnici: Pogledajte potresnu izjavu Sunite Hindić, nije mogla sakriti suze

Federalni tužilac Dragan Stupar kazao je na sjednici da je riječ o klasičnom ubistvu te zatražio da se prvostepena presuda ukine i vrati sudu u Mostaru na ponovni postupak

Borka Cerić - Adis Nović

U Vrhovnom sudu Federacije BiH danas je razmatrana žalba Tužilaštva HNK na presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić osuđena na tri i po godine zatvora za ubistvo iz nehata Nine Ivankovića.

 

Federalni tužilac Dragan Stupar kazao je na sjednici da je riječ o klasičnom ubistvu te zatražio da se prvostepena presuda ukine i vrati sudu u Mostaru na ponovni postupak. Također je kazao da ukoliko se ipak prihvati kvalifikaciju djela, zatražio je da se Hindić izrekne veća kazna zatvora. 

Bili sami kada je došlo do prepirke

Advokatica Nada Dalipagić koja zastupa Hindić, kazala je da je sud u Mostaru pravilno ocijenio da je da je smrt Nine Ivankovoića prouzrokovana iz nehata. 

Također je kazala da je kritičnog dana 4. oktobra 2019. godine bili s društvom u "Vili Ivanković" te da se konzumirao alkohol i kokain. Hindić i Ivanković su bili sami kada je došlo do prepirke jer je Ivanković bio ljubomoran. 

Došlo je do koškanja nakon čega je ispaljen metak. Dalipagić je napomenula da je Ivanković izvadio pištolj iz ladice i gurno ga u ruke Suniti nakon čega je slučajno opalio. Sunita je po njenim riječima odmah obavijestila ostale prisutne o tome šta se desilo i pozvala Hitnu pomoć.

Dalipagić je zatražila da se žalba odbaci kao neosnovana, a Hindić se slomila nakon što je upitana ima li nešto da doda:

U trećem mjesecu 2019. godine ostala sam trudna s Ninom

- Ni u jednom momentu nisam imala namjeru ubiti Ninu Ivankovića niti bih to ikada učinila. On me je volio i ja sam njega voljela, bili smo duže vrijeme u ljubavnoj vezi što smo u počeku krili jer je on bio oženjen, a bila je i ogromna razlika u godinama. Na kraju on to više nije želio to da krijemo, skupa smo se javno pojavljivali, bolje rečeno bili smo stalno skupa i svugdje me predstavljalo kao svoju djevojku. O našoj vezi potvrdili su svi saslušani svjedoci, pa čak i Ninin sin koji je radio u restoranu. U trećem mjesecu 2019. godine ostala sam trudna s Ninom, ali sam nažalost imala spontani pobačaj zbog čega smo oboje bili jako nesretni. O tome sam dostavila Sudu medicinsku dokumentaciju. Ne bih to nikad nikom učinila, a kamoli Nini, voljela sam ga, bili smo zajedno u ljubavnoj vezi skoro godinu dana. Nikad mi to ne bi palo napamet - kazala je Sunita Hindić danas u Vrhovnom sudu FBiH

Na upit sutkinje: “Dobro, znači smatrate navode žalbe neosnovanim i smatrate da se ona kao takva odbaci“, Sunita je kratko rekla „Da“.

NA VRH

Podijeli članak na