BOSANSKA GRADIŠKA

Palila svijeću pa zapalila sijeno: Žena zadobila opekotine po vratu, rukama i nogama

Stoja Vidović teško povrijeđena u požaru u Romanovcima

O. Matavulj

Intervenirali policija i vatrogasci

Foto: Ilustracija


Stoja Vidović (61) iz Romanovaca kod Bosanske Gradiške teško je povrijeđena u požaru koji je prekjučer izbio u pomoćnom objektu na njenom imanju u Romanovcima.

Pokušala da ugasi vatru

Pomoćni objekat je u potpunosti izgorio, a Vidovićeva je u pokušaju gašenja zadobila opekotine vrata, ruku i nogu i hospitalizovana je u UKC Republike Srpske.

- Pacijentkinja je zadobila duboke opekotine koje su zahvatile 15 odsto kože. Smještena je u Kliniku za plastično-rekonstruktivnu hiruriju i njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno - navode u UKC RS.

U PU Bosanska Gradiška navode da im je sve prijavljeno u 12:45 sati požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Gradiška.

Požar se brzo proširio

- Uviđajem je utvrđeno da je požar izbio tako što je S. V., u namjeri da zapali svijeću u pomoćnom objektu, nehotično zapalila slamu koja se tu nalazila. Požar se veoma brzo proširio na cijeli objekat koji je u potpunosti izgorio, dok je S. V. povrijeđena. Na licu mjesta ukazana joj je ljekarska pomoć i prevezena je u UKC RS na dalje liječenje - rekla je portparol PU Bosanska Gradiška Slobodanka Subotić.

Ona kaže da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je naložila da se, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izvješta o preduzetim mjerama i radnjama.

Više o temi Bosanska Gradiška

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na