LJUBAV U ZATVORU

O vjenčanju fatalne Sunite i Ferida Suljovića Ćiće odlučivat će Uprava KPZ-a Mostar

U mostarskom zatvoru su rekli da do sada nisu imali situaciju u kojoj se namjeravaju vjenčati osuđenik i pritvorenica

M. Smajkić
  • Odvođenje Hindić iz Vrhovnog suda FBiH

    Odvođenje Hindić iz Vrhovnog suda FBiH

    Foto: Avaz


O zahtjevu Sunite Hindić (22) da joj se odobri vjenčanje s Feridom Suljovićem Ćićom (40) odlučit će, kako saznajemo, Uprava Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Zatražila dozvolu

Elis Sultanić, sudija Kantonalnog suda u Mostaru je, kako nam je jučer potvrdio, Hindić uputio da se obrati Upravi KPZ-a, s obzirom na to da se u istom zatvoru na izdržavanju zatvorske kazne nalazi njen izabranik, Suljović.

Podsjetimo, Hindić, poznatija kao fatalna Sunita, se prošle sedmice obratila Sultaniću, kao predsjedavajućem Sudskog vijeća koje joj je i izreklo kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja, sa zahtjevom kojim je zatražila dozvolu za vjenčanje sa Suljovićem,a za kojeg je navela da joj je izvanbračni suprug.

U Upravi KPZ-a Mostar jučer nisu bili primili odgovor od Suda te nisu željeli komentirati slučaj, ali su nam kazali da do sada nisu imali ovakvu situaciju u kojoj se namjeravaju vjenčati osuđenik i pritvorenica.

Vjerovatno, u ovom slučaju će biti zatraženo mišljenje od drugih institucija, u prvom redu od Federalnog ministarstva pravde.

  • Suljović: Izabranik ide u zenički zatvor

    Suljović: Izabranik ide u zenički zatvor

    Foto: Avaz


Kako god, sve i u slučaju da Hindić dobije dozvolu, vjenčanje neće biti obavljeno u KPZ-u Mostar, s obzirom na to da će Suljović naredne sedmice biti prebačen u KPZ Zenica.

On je, naime, prije mjesec uhapšen u Hrasnici, nakon što se koncem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem izdržava kaznu od godinu i dva mjeseca. Praktično, u ovakvim slučajevima, po automatizmu, osuđenik se prebacuje u drugi zatvor. 

Razmatrana žalba

Hindić , osim dozvole za vjenčanje, u KPZ-u Mostar čeka i odluku Vrhovnog suda Federacije BiH, gdje je u utorak razmatrana žalba Tužilaštva HNK na prvostepenu presudu za ubistvo koje je počinila. 

Ona se, kako smo to zabilježili, u Vrhovnom sudu FBiH emotivno slomila, kazavši kako nije imala namjeru ubiti Ivankovića, kojeg je voljela.

Pogledajte video na YouTube kanalu Avaz TV i za više ovakvog sadržaja zapratite Avaz TV.

NA VRH

Podijeli članak na