ODGOĐENO SUĐENJE

Brat ubijenog Almira Škrijelja: Sead Tahirović je monstrum i još ima obraza da kaže da je povrijeđen

Optuženi Sead Tahirović tražio izuzeće Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu

Piše: B. Cerić

22.1.2021

Sead Tahirović optužen za ubistvo Almira Škrijelja 20. februara 2020. godine u prostorijama studentskog doma u Nedžarićima, danas je zatražio izuzeće Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu. Zbog zahtjeva za izuzeće, pretres je odgođen na određeno vrijeme.


Osam udaraca nožem

Tahiroviću se inače stavlja na teret da je s osam udaraca nožem usmrtio Almira Škrijelja. Napao ga je prvo u kancelatiji dok je sjedio, zadavši mu udarac nožem u leđa, a potom je, u holu ponovom napao i izbo ga nožem.

Zahtjev za izuzeće koji je Tahirović zatražio jer sumnja u njihovu pristrasnost, izavalo je ogorčenje kod supruge ubijenog, te članova porodive i prijatelja koji redovno prate suđenje.


Porodica dolazi na suđenja

- Ovim on samo sipa so na ranu njegovoj supruzi i čitavoj porodici koja pod tabletama dolazi na suđenje. Već je nekoliko puta suđenje odgođeno u decembru, a i ovo smo shvatili kao odugovlačenje. Ne možemo da vjerujemo da mu sistem dozvoljava stalna odgađanja. Taj monstrum ima još obraza da kaže da je povrijeđen, a mog brata koji je od prvog udarca nožem već bio mrtav, nastavio da ubada nožem- kazao nam je Bajram Škrijelj, brat ubijenog.

Na snimku pogledajte izjavu Bajrama Škrijelja u kojoj otkriva razloge koje je Tahirović naveo u zahtjevu za izuzeće vijeća te šta on misli o svemu tome. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.