PU BANJA LUKA

Uzeo pare od firme pa lažno prijavio pljačku, nanio sam sebi povrede da bi mu priča bila uvjerljivija

Ispitan je R.M. koji se sumnjiči da je u noći 19. januara lažno prijavio razbojništvo

Policija ispitala osumnjičenog. Ilustracija

Piše: O. Matavulj

22.1.2021

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka utvrdilI su lažno prijavljivanje oružane pljačke na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor prije dva dana. 

Ispitan je R.M. koji se sumnjiči da je u noći 19. januara lažno prijavio razbojništvo. On je prijavio da su ga na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor opljačkale tri nepoznate osobe, od kojih je jedna bila maskirana.


Imao i dvije povrede na glavi

Kako saznajemo, radi se o vozaču kombija Radanu Mirniću (29) iz Banja Luke. Mirnić je to i priznao tokom kriminalističke obrade, a kod njega je pronađen i dio novca koji je prijavio da je ukraden od njegove firme. Ostatak je, kako saznajemo, potrošio tako što je platio određene račune. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je imao i dvije povrede na glavi, tvrdeći da ga je jedan razbojnik udario pištoljem, a drugi nogom. Vjeruje se da je obje povrede nanio sam sebi da bi mu priča bila uvjerljivija.

- R. M. je prijavio da su ga na magistralnom putu Banja Luka – Prijedor, dok je upravljao teretnim vozilom Iveco, vlasništvo privatne firme, Audijem presrele tri nepoznate oosbe, koje su izašle iz vozila. Jedna od nepoznatih osoba, prijeteći pištoljem iz kabine teretnog vozila otela je torbicu u kojoj se nalazilo 1.200 eura, 1.000 kuna i 100 КM u vlasništvu firme te 100 KM i 50 eura u vlasništvu R. M. - saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac

Policajci su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad R. M. nije izvršeno razbojništvo.

Кod osumnjičenog su pronađni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.