MUP SBK

Policija rasvijetlila krađe: Anto priznao da je opljačkao tri katoličke crkve

Pripadnici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili krađe u katoličke crkve u mjestima Bučići, Kalvarija i Zabilje

B. Cerić

Uhapšeni muškarac na kriminalističkoj obradi

Foto: Arhiva


Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, pripadnici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili tri krivična djela teške krađe koja su koja su izvršena u katoličke crkve u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Krao novac i vjerske predmete

- Naime, dana 03.01.2021.godine oko 10:40 sati u PS Vitez je prijavljena teška krađa koja je izvršena u prostorije katoličke crkve u mjestu Zabilje, općina Vitez. Prema prijavi nepoznati počinilac ili više njih je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok su iz crkve otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitvica. Također, dana 23.01.2021.godine oko 8:25 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena teška krađa u katoličku crkvu, kojom prilikom je razbijeno staklo na prozoru, te je otuđena određena količina novca iz kutije za dobrovoljne priloge- navodi se u saopćenju.

Istog dana, oko 15 sati u PS Vitez je prijavljena „Teška krađa“ u katoličku crkvu u mjestu Kalvarija, općina Vitez, kojom prilikom su razbijena stakla na ulaznim vratima, a iz crkve su prema prijavi otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitvica.

Pronađen osumnjičeni

Uzimajući u obzir svu specifičnost navedenih krivičnih djela, službenici policije su rješavanju istih pristupili krajnje ozbiljno i profesionalno, što je za rezultat imalo njihovo potpuno rasvijetljavanje.

- Navedene aktivnosti su dovele do pronalaska i lišenja slobode osobe A.J. rođen 1993.godine iz Travnika, koji je sumnjiči za izvršenje predmetnih krivičnih djela. U saradnji sa nadležmim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.-naveli su iz MUP-a SBK.

Kako nezvanično saznajemo uhapšen je Anto Jandrić (27) koji je u policiji prizano da je počinio teške krađe u crkvama.   

Više o temi MUP SBK

NOVI DETALJI
MUP SBK-a o hapšenju Turčina
NA VRH

Podijeli članak na