AVAZ SAZNAJE

Pogledajte video tučnjave u Cazinu: Potezali i sjekiru, sukob nastao zbog dugova, policija istražuje slučaj

Razlog njihovog sukoba je što je ovo drugo lice M . T., rođeno 1980. godine došlo u prostorije u ove firme zbog ranije neizmirenih dugovanja

E. T.

Sukob u Cazinu

Foto: Avaz


U staroj čaršiji u Cazinu došlo je do tučnjave dvojice muškaraca a potezali su i sjekiru, saznaje Avaz. 

Kako se može vidjeti na videu koji je ustupljen redakciji "Dnevnog avaza", dvojica muškaraca se fizički obračunavaju ispred jednog poslovnog prostora u Cazinu.

Sve je prijavljeno policiji. 

Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK je za "Avaz" kazao da je policija zaprimila prijavu, te je za naš portal otkrio detalje ovog nemilog događaja. 

- Prije tri dana, 26. januara oko 14.45 sati u policijsku stanicu Cazin obratila se ženska osoba, uposlenica jedne firme, koja je prijavila da je unutar kancelarije, radi se o firmi u Ulici bošnjačkih šehida, došlo do fizičkog obračuna između vlasnika te firme M. T. rođen 1973. godine iz Cazina i lica M. T. rođen 1980. godine također iz Cazina. 

Razlog njihovog sukoba je što je ovo drugo lice M . T., rođeno 1980. godine došlo u prostorije u ove firme te zbog ranije neizmirenih dugovanja, tražio neki dug. On je ranije bio uposlenik te firme. Ovaj to nije prihvatio i rekao mu je da napusti prostoriju. Nakon toga je došlo do tog fizičkog obračuna - kaže Šiljdedić. 

 
  • Muškarac povrijeđen sjekirom

    Muškarac povrijeđen sjekirom

    Foto: Printscreen


Sukob se nastavio ispred poslovnog objekta. 

- U jednom momentu je iz svog vozila izvadio sjekiru i nasrnuo na vlasnika firme, te mu nanio povrede u predjelu lijeve ruke. Policija je izašla na lice mjesta. Djelo je okvalificirano kao djelo nasilničko ponašanje iz Člana 362. Krivičnog zakona i provodi se kriminalistička provjera. O svemu je upoznat dežurni tužilac - rekao je Šiljdedić. 

NA VRH

Podijeli članak na