NEVJEROVATNA OPTUŽNICA

Kako je lukavi lopov pokušao nasamariti policiju: Mujčin „opuhao“ prodavnicu pa se sakrio u provaljenu kuću u komšiluku

Da bi zavarao trag policiji on je smislio nevjerovatan plan, provalio je u kuću koja je vlasništvo J. Z., a nalazi se u komšiluku, odnosno vrlo blizu prodavnice koju je opljačkao

Više puta osuđivan zbog krađa. Ilustracija

Piše: A. Aljimi

29.1.2021

Poznati zenički lopov Semir Mujčin, koji je više puta osuđivan sudeći prema navodima iz optužnice Kantonalnog tužilaštva Zeničko- dobojskog kantona izveo je nevjerovatnu pljačku te je bezuspješno pokušao nasamariti policajce.

Naime, prema detaljima iz optužnog akta do kojih je došao „Avaz“ Mujčin je 22. marta prošle godine krenuo u pljačku. Oko 17.30 sati došao je do prodavnice „Amina“, vlasnika P.E. koja se nalazi u Travničkoj ulici.


Parkirao vozilo

Otišao je do stražnje strane trgovine gdje je presjekao metalne rešetke te razbio staklo na prozoru, a potom i ušao u prodavnicu. Tu je izvršio premetačinu te napakovao u kese razne vrste alkoholnog pića, energetske napitke, razne vrste kafe, čokolade, keks i druge prehrambene artikle.

Plijen je izvukao iz radnje te ga spakovao u svoje vozilo koje je bilo parkirano ispred radnje. Prema navodima iz optužnice to je radio cijelu noć te je ukrao veliki broj artikala.


Odvalio katanac i postavio svoj

Da bi zavarao trag policiji on je smislio nevjerovatan plan, provalio je u kuću koja je vlasništvo J. Z., a nalazi se u komšiluku, odnosno vrlo blizu prodavnice koju je opljačkao.

U pretrhodnom periodu je shvatio da u toj kući trenutno niko ne živi te je odvalio katanac i postavio svoj. Smjestio se u kuću u koju je provalio, a unutra je ostavio svoj plijen. Prema navodima iz optužnice ukradene stvari vrijedne su 1.750 KM. On je navodno i uhapšen u kući u koju je provalio i bespravno se uselio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.