AVAZ SAZNAJE

Pogledajte video: Kamere snimile migrante kako provaljuju u prodavnicu, komšija vlasnika ih uhvatio na djelu

Naime, kako nam je pojasnio vlasnik radnje Berislav Tomić, provala u njegovu trgovinu dogodila se jutros oko 2.30 sati, a nakon što se oglasio alarm njegov komšija Elvir Silajdžić je jednog zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska polici

A. Aljimi
  • Jedan migrant uhapšen za drugim policija traga

    Jedan migrant uhapšen za drugim policija traga

    Foto: Avaz


Iako do sada nije bilo zabilježenih slučajeva napada migranata na imovinu stanovnika Kaknja, to se jutros promjenilo kada je jedan uhvaćen na djelu prilikom krađe u prodavnici “Bare“ koja se nalazi u istoimenom naselju.

Naime, kako nam je pojasnio vlasnik radnje Berislav Tomić, provala u njegovu trgovinu dogodila se jutros oko 2.30 sati, a nakon što se oglasio alarm njegov komšija Elvir Silajdžić je jednog zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska policije.

Saučesnik pobjegao

Drugi migrant koji je čuvao stražu je uspio pobjeći i za njim traga policija.

- Komšija Elvir ima ključeve od prodavnice, pošto se dešava da se upali alarm pa on siđe i ugasi ga, jer živi iznad. Kada se alarm oglasio on je sišao dole i vidio je da su vrata otvorena. Pokušao je ući unutra da izgasi alarm. U međuvremenu je vidio čovjeka za pultom pored kase. Šokirao se. Lopov kada je vidio Elvira ruku je spustio ka sredini stomaka pa je komšija pomislio da možda ima pištolj i prepao se. No, ubrzo je shvatio da lopov nije bio naoružan – ispričao nam je Tomić.

Odvela ga policija

Hrabri komšija je potom odlučio da savlada i uhvati lopova.

- Prstom mu je pokazao da dođe, odnosno da izađe iza pulta. Taj migrant je fino prišao, normalno...Komšija ga je izveo iz prodavnice i pozvao suprugu da mu snese mobitel. Pozvao me je i kazao mi šta se dogodilo i ja sam odmah obavijestio policiju koja je brzo stigla. Sa pulta je sve bilo srušeno. Kada ga je policajac pitao zašto je provalio u prodavnicu on je kazao da je bio gladan. Ja mu rukom malo jaknu razmaknem, kad unutra torbica s novcem i počeše kutije od cigareta ispadati. Ne znam kolko je uzeo policija ga je tako odvela. Ovaj drugi što je čuvao stražu pobjegao je – pojasnio je Tomić.

On je dodao da lopov nije ukrao hranu, već samo novac i cigarete.

Više o temi Kakanj

NEOBIČNA KRAĐA
U Kaknju ukrali pečeno janje iz restorana
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na