NAKON NESREĆE U GRABOVICI

U mostarskoj bolnici preminula i 60-godišnja Kadira M. koja je bila u Opel Astri

U jučerašnjoj nesreći poginuli su njena kćerka Jasmina O. i zet Rusmir O., dok su njihova djeca teško povrijeđena

Oba vozila su radi neophodnih vještačenja prevezena u krug Policijske uprave Mostar. Avaz

Piše: M. Smajkić

31.1.2021

U Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“, na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu njegu sinoć je, malo prije ponoći, od posljedica stravične saobraćajne nesreće, koja se jučer dogodila u mjestu Grabovica, podlegla Kadira M. (60).

Nesretna žena je, kako nam je to kazao dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela, sa izuzetno teškim tjelesnim povredama, u komatoznom stanju, dovezena u ovu bolnicu, a uprkos silnim naporima ljekara, koji su je i reanimirali, ona je, nažalost, podlegla.

Podsjetimo, ona se nalazila u automobilu Opel Astra, u kojem su poginuli njena kćerka Jasmina O. i zet Rusmir O., dok su njihova djeca, od devet i 12 godina, teško povrijeđena, a hospitalizirani su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar i gdje su, za sada, stabilno.

U toj bolnici je i vozačica Audija, M.I. (20), koje je, također, učestvovalo u ovoj nesreći, a koja je sinoć podvrgnuta operativnom zahvatu, nakon što je zadobila teške tjelesne povrede.

Oba vozila su radi neophodnih vještačenja prevezena u krug Policijske uprave Mostar, a obdukcija smrtno stradalih osoba, po nalogu dežurne kantonalne tužiteljice bit će urađena sutra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.